A meleg napok elengedhetetlen előétele az eperkrém leves!

Hozzávalók:

  • 1 kg eper
  • 5 db szegfűszeg
  • 4 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • fél dl olívaolaj
  • kis darab vaníliarúd
  • késhegynyi fahéj

Elkészítés:Az epret mosd meg alaposan, majd hagyd lecsepegni. Az olívaolajon piríts meg két evőkanálnyi cukrot, szórd bele a szegfűszeget, a fahéjat, és a vaníliarúdból egy picit. Ha aranybarna, tedd bele az epret, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét. Állandó kevergetés mellett főzd negyed órán keresztül. Ha nem elég édes, vagy kevés benne a fahéj, akkor szórj még bele. Turmixold össze, majd öntsd bele a tejszínt, és forrald fel. Hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, és hidegen tálald.

Az EPRESKERT eperföld Hédervár határában van.

Nagy Duna és a Mosoni - Duna ölelésében a Szigetközben lévő kisközség, Győrtől 20, Mosonmagyaróvártól 18 kilométerre található.

Nyitva tartásunk idén

Hétfő: 08:00-18:00 -ig
Kedd: 08:00-18:00 -ig
Szerda: 08:00-18:00 -ig
Csütörtök: 08:00-18:00 -ig
Péntek: 08:00-18:00 -ig
Szombaton: 08:00-15:00 -ig
Vasárnap: ZÁRVA

EPRESKERT
Mayer Attila
9177 Ásványráró, Hédervári út 10.
Tel: 20/773-6442
Tel/fax.: 96/950-919
[email protected]